'Dat je kinderen door kunnen, ook als jij of je partner er niet meer is'

Gepubliceerd:

Bij een overlijdensrisicoverzekering wordt in veel gevallen meteen gedacht aan een hypotheek. Veel consumenten weten niet dat het verzekeren van het risico op vroegtijdig overlijden ook los van een hypotheek kan.

 

Na een overlijden gaan de woonlasten en alle andere vaste lasten door. Zeker in het geval van een jong gezin kan dit voor veel onzekerheid zorgen bij de achterblijvende partner. Uit onderzoek in opdracht van Aegon blijkt dat de consument eigenlijk wel weet dat er iets geregeld moet worden. Toch heeft een derde iets geregeld. Daarnaast is het niet altijd duidelijk welke financi√ęle oplossingen er zijn.
Jonge gezinnen en financi√ęle planning

Het is begrijpelijk en herkenbaar dat jonge gezinnen druk zijn en ook liever niet teveel nadenken over dit onderwerp. Tegelijkertijd wil een jonge ouder ook niets liever dan dat er genoeg geld is voor opgroeiende kinderen. Ook als √©√©n van de ouders er niet meer is. In opdracht van Aegon heeft GFK onderzoek gedaan naar financi√ęle planning in deze doelgroep. Inzichten uit dit onderzoek kunnen u helpen in uw adviesgesprek en wij delen deze graag met u.

Grote verandering

De komst van een kleine is voor velen een grote verandering. Een gezin draaiende houden is een nieuwe fase in het leven van veel koppels. De verantwoordelijkheid voor één of meerdere kinderen maakt dit één van de drukste periodes in het leven.

Wist u dat er op 1 januari de minste baby's worden geboren?
Wist u dat er in Nederland 525 baby's per dag worden geboren?


Leven in het hier en nu

Veel jonge gezinnen leven in het hier en nu en zijn minder bezig met dingen die verder in de toekomst liggen. Heel begrijpelijk, want de eerste prioriteit ligt natuurlijk bij de gezondheid en het geluk van de kleine. Agenda's worden strak gepland om de kinderen naar school, sport en andere sociale activiteiten te krijgen. Hoe zorg ik dat ze gezond eten? Hoe gaat het met lezen? Slapen, nieuwe schoenen, muzieklessen? Waar moeten we de vakantie van betalen? Nadenken over het wegvallen van één van de ouders is niet alleen iets waar je liever niet over nadenkt, het is ook iets wat pas ver in de toekomst speelt.

Wist u dat er in Nederland 34.000 minderjarige kinderen zijn die één van hun ouders moet missen?
Wist u dat 76% er rekening mee houdt te moeten bezuinigen als één van de partners overlijdt?


Financi√ęle zekerheid

Veel jonge ouders hebben geen concreet beeld van de werkelijke kosten die bij opgroeiende kinderen horen. Een plotseling overlijden van √©√©n van de ouders kan leiden tot financi√ęle onzekerheid in een periode die emotioneel al erg zwaar is. Een Aegon overlijdensrisicoverzekering kan deze financi√ęle onzekerheid (gedeeltelijk) wegnemen. Het is een duidelijk verzekeringsproduct dat de klant ook onverpand kan afsluiten. Simpelweg omdat er meer vaste lasten zijn dan alleen de hypotheek.

Wist u dat de kinderopvang van √©√©n kind gemiddeld ‚ā¨8500 kost?
Wist u dat een gemiddelde studie voor een thuiswonend kind toch al snel ‚ā¨ 29.000 kost?


Wat biedt Aegon?

Aegon ondersteunt het product overlijdensrisicoverzekering met een online campagne, waarin gebruik wordt gemaakt van verschillende online media die zijn afgestemd op de doelgroep jonge ouders.     
Daarnaast bieden wij u materialen aan (Flyer, email) die u kunt gebruiken in gesprekken. Wilt u bijvoorbeeld hulp bij een doelgroepgerichte emailcampagne? Dan ondersteunen wij u met voorbeelden van teksten voor mailings en materiaal dat u mee kunt sturen of mee kunt geven na een gesprek.

 

'Dat je kinderen door kunnen, ook als jij of je partner er niet meer is'