Belastingaangifte ondernemer

De belastingaangifte voor ondernemers is een steeds terugkerende verantwoordelijkheid die de nodige vakkennis vereist. De winst die u heeft behaald uit uw onderneming zal in uw aangifte inkomstenbelasting of aangifte Vennootschapsbelasting moeten worden aangegeven. Als u de juiste beslissingen op het gebied van inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting en Omzetbelasting neemt, kunt u aanzienlijke voordelen behalen. Wij streven er naar dat u en uw bedrijf zo min mogelijk belasting betalen. Uw persoonlijke situatie en wensen zijn daarbij het uitgangspunt.

Inkomstenbelasting
Bent u zelfstandig ondernemer, alleen of samen met anderen, dan dient u een winstaangifte in bij uw aangifte Inkomstenbelasting. De boekhouding, die als basis dient voor de winstaangifte, zal eerst worden uitgewerkt. Hierbij zal de jaarrekening worden opgesteld. Als ondernemer heb je onder voorwaarden recht op allerlei ondernemersfaciliteiten zoals zelfstandigenaftrek, startersaftrek (3jaar), MKB winstvrijstelling, investeringsaftrek en nog een aantal specifieke aftrekmogelijkheden in bijzondere situaties. Voor deze aftrekken is het van belang dat u aan bepaalde criteria voldoet. Wij vertellen u graag over de voorwaarden.

Vennootschapsbelasting en Loonheffingen
Wordt de onderneming gedreven vanuit een BV of coöperatie, dan zal er een aangifte Vennootschapsbelasting gedaan moeten worden, na afloop van elk boekjaar. Ook hier dient de boekhouding als basis voor het opstellen van de jaarrekening. Als directeur groot aandeelhouder bent u nauw betrokken bij de onderneming, u ontvangt een salaris en indien de winst(reserves) het toelaten, kunt u aanspraak maken op een dividend uitkering. De ondernemers faciliteiten zoals die gelden bij de winstaangifte in de Inkomstenbelasting, zijn hier niet van toepassing. Wel zijn er allerlei mogelijkheden om de winst te verminderen. U kunt bijvoorbeeld een pensioen opbouwen binnen uw BV, de kosten van dit pensioen zijn aftrekbaar.
 

 

 

 

Hulp nodig?
Kom langs of bel tijdens kantooruren naar 0515-
580402 of stuur een e-mail via het onderstaande contactformulier.

Contact formulier

maakDeZinAf: Een appel valt niet...

Contact formulier


*

** Verplichte velden